Het Taallab

uitdagende taalactiviteiten voor basisonderwijs

Introductie van klanken en letters

Begin november is de derde druk verschenen van de handleiding voor de leerjaren 1, 2 en 3 van mijn spellingdidactiek Op zoek naar letters.
Ditmaal heb ik het boek vormgegeven als paperback en is het ook via de boekhandel te koop. De titel is Op zoek naar klanken en letters. Meer info via 
http://www.maakjeeigenonderwijsboek.nl/shop/ .

Meer boeken verschenen...

In 2016-2017 heb ik gewerkt aan twee boeken: een over rekendidactiek en een over taaldidactiek. Beide zijn bedoeld om veranderingen in de praktijk te ondersteunen, tegen de achtergrond van meer thematisch leren. 

Tegelijk stellen beide boeken ook de vertrouwde leerstofordening ter discussie. Voorkennis en samenhang worden in de praktijk van de meeste scholen veel te weinig benut. Bovendien ervaren de leerlingen te weinig dat zij zelf verantwoordelijk kunnen zijn in dat leerproces. Geen wonder dat leraren dan een administratieve druk voelen.
In beide boeken geef ik aan hoe dat anders kan worden, zowel inhoudelijk, als qua aanpak. Beide titels zijn eind juli 2017 verschenen.

Je kunt ze rechtstreeks bestellen bij uitgeverij Leuker.nu.
https://www.leuker.nu/taalonderwijs/
https://www.leuker.nu/rekenonderwijs/


Bijdragen aan Jeelo

Jeelo, de afkorting van je eigen leeromgeving, gaat de komende jaren de al aanwezige thema's uitbreiden met spelling, grammatica en rekenen. Men heeft mij gevraagd om als expert op deze gebieden daarvoor de lijnen uit te zetten. Dat is een mooie uitdaging, die past bij mijn visie: thematisch leren als context voor andere vaardigheden en inzichten. Voor meer info: www.jeelo.nl